گیاهی همیشه سبز که در فضای آزاد به عنوان گیاه بوتهای و در گلدان میتوان به عنوان گیاه آپارتمانی از آن نگهداری نمود. این گیاه بومی ژاپن، چین و تایوان است که در دشتها، جنگلها، کوهها و مناطق مرطوب مانند کنار رودخانهها و در نور کم حتی در سایه رشد میکند. به دلایلی از قبیل زیبایی، همیشه سبز بودن، مقاومت به نور کم، سازگاری به انواع آب و هوا، مقاومت در برابر سرما و نیز شوری خاک محبوبیت خاصی دارد و در بیشتر نقاط جهان به چشم میخورد. این گیاه دارای دو پایه نر و ماده است که از هم جدا هستند و برای تولید گل باید این دو در کنار هم قرار گیرند. دارای گلهایی به رنگ ارغوانی بوده و میوههایی شبیه تمشک دارد که در فصل پاییز رشد میکند. توجه کنید که قسمت های مختلف این گیاه سمی بوده و خوردن آن باعث مسمومیت خواهد شد.
نیازها و روش نگهداری از آکوبا(شمشاد ژاپنی):
میزان و زمان آبیاری آکوبا:
با وجود اینکه گیاه چند ساله کاشته شده در خاک خیلی خوب دربرابر کم آبی مقاومت میکند، برای رشد ایدهآل نباید خشکی برای آن رخ دهد. از طرف دیگر آبیاری بیش از حد و غرقابی کردن آن، موجب پوسیدگی ریشه و سیاه شدن برگها و ساقه آن میشود.
نور مورد نیاز آکوبا:
مهمترین نکته در مورد محل نگهداری آکوبا این است که باید گیاه از اشعه مستقیم آفتاب دور باشد. زیرا تابش مستقیم آفتاب موجب سوختگی و سیاه شدن برگها میشود. بهترین شرایط برای آکوبا محیطی مکانی سایه روشن و پر نور است.
تغذیه و کودهی آکوبا:
به این موضوع توجه کنید که به گیاه تازه کاشته شده تا چهار ماه کود ندهید. بعد از چهار ماه میتوانید هر ۳ ماه یک مرتبه کوددهی نمایید.
خاک مناسب برای آکوبا:
در یک خاک غنی با زهکش مناسب رشد بسیار خوبی خواهد داشت. بهترین بستر برای آکوبا یک پیمانه خاک رس، یک پیمانه پیت ماس و یا خاک برگ و یک دوم پیمانه ماسهی شکسته ترکیب شده باشد. میتوانید طبق دستور مقداری کود شیمیایی به آن اضافه نمایید.
دمای مناسب برای آکوبا:
آکوبا نیاز به محل خنک دارد. در دمای ۷ تا ۱۸ درجه رشد خوبی دارد. سرما را به راحتی تحمل میکند، اما به گرما حساس است. در روزهای گرم آن را در محیط خنک قرار دهید و از وسایل تولید گرما همانند اجاق گاز، بخاری، آبگرمکن و … دور نگهدارید.
زمان تعویض گلدان آکوبا:
اواخر فصل زمستان و ابتدای فصل بهار زمان مناسبی برای این کار است. بیرون زدن ریشه از ته گلدان نشانهای برای زمان مناسب تعویض گلدان آکوبا میباشد.
زمان مناسب و نحوه هرس:
اوایل بهار زمان مناسبی برای هرس آکوبا است. میتوان با سرزنی ساقهها، گیاه را فرم داد و رشد شاخهها را تحریک نمود.
روشهای تکثیر آکوبا:
بهترین روش تکثیر شمشاد ژاپنی قلمه زدن آن است. به این ترتیب که قلمههای ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر از انتهای شاخههای جوان در فصل بهار یا تابستان تهیه کرده و آنها را در بستری از خاک سبک و مناسب قرار میدهیم تا زمانی که ریشهزایی کند. این گیاه از طریق بذر نیز قادر به تکثیر شدن است. به این صورت که یک روز کامل بذر را در آب بخیسانید، سپس در خاک سبک و مرطوب و در محیطی روشن، اما دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.