نور :
به نور مستقیم احتیاج دارد،ولی باید توجه داشت که نور مستقیم افتاب در تابستان به گلدان های زیر دو سال صدمه وارد میکند،سایه رنگ ها را از بین میبرد،حتی الامکان از جابجایی گلدان خودداری کنید. دقت کنید اگر نور مستقیم به این گیاه نتابد رنگ ان سبز و در نهایت از بین می رود . متاسفانه بگویم اگر خانه شما نور مستقیم ندارد قید خرید این گیاه را بزنید چون ظلم به این کرده اید .
دما :
سعی گردد درجه حرارت ثابت نگه داشته شود،در تابستان ۲۷ درجه و در زمستان ۱۵ درجه سانتی گراد و به طور معدل ۲۰ درجه سانتی گراد بهترین شرایط حرارتی برای این گیاه است.
آبیاری :
این گیاه ابدوست است و باید مثل سرخس به این گیاه اب داد . ابین دو آبیاری حتما خاک خشک شود ( البته مثل کویر نشه ) ، و موقع ابیاری گل باید سیراب گردد. یعنی از زیر گلدون اب بیاید ( قسمت چگونگی نگهداری از گل را بخوانید بالای صفحه منظورمه )
رطوبت :
همینقدر بگویم که اگر رطوبت نداشته باشد می میرد ، خود دانید 70 درصد ( رطوب خانه 30 درصد حداکثر است )
من پیشنهادم روزی یک بار غبار پاشی با اب سماور سرد شده ، استفاده از خزه روی خاک گلدان ، استفاده از دستگاه بخار سرد
تغذیه :
در فصل های رشد(بهار و تابستان) هر دو هفته یکبار از مواد غذایی محلول همراه با اب ابیاری استفاده گردد. پیشنهاد من استفاده از اب اکواریم ماهی اگر دارید اگر نه که از کود الیت استفاده کنید . اگر نکنید برگ های جدید شل می شوند .
خاک مناسب :
بهترین خاک مخلوطی از خاک برگ،خاک باغچه و ماسه شسته نرم است،کف گلدان باید دارای مقداری ماسه و ریگ باشد تا اب اضافی از گلدان خارج شود.بهترین خاک خاک کمپوست یا خاک هلندی می باشد.
تعویض گلدان :
باید صبر کنید تا ریشه ها ا زیر گلدان بیرون بزند آن وقت باید گلدان را تعویض کنید.
تمیز نمودن برگها :
برگها را هر هفته با پارچه یا اسفنج مرطوب تمیز کنید،مواد براق کننده شیمیایی روزنه ها را مسدود میکند،از انها استفاده نکنید.
تکثیر :
فکر قلمه زدن گیاه را از سر بیرون کنید ، نمی شود اقا ، نمیشه
فقط اگر میخواهید گیاه چند شاخه بشه سر شاخه دو ساله به بالا رو بزنید . حداقل 10 سانت از پایین بمونه . هرکی میگه میشه قلمه زد به حرفش توجه نکنید ، خیلی قلمه زنیش سخته . از ما گفتن بود .
عوارض و درمان:
– برگها کمرنگ و رنگ سبز روشن به خود گرفته اند : محیط تاریک است،گلدان را به محل روشن تری منتقل کنید.
– برگ ها با لکه های قهوه ای سقوط میکنند : هوای الوده به گاز اشپزخانه یا گاز نفتی عامل ان است،علت را بر طرف کنید.
– برگها زرد رنگ شده و سطح زیرین انها مملو از تار عنکبوت است : کنه ریز قرمز عامل ان است،با سم کنه کش هر دو هفته یکبار گیاه را سمپاشی کنید،غبارپاشی در کاهش افت موثر است.
– ساقه پوسیده و برگها میریزند : آبیاری بیش از اندازه عامل ان است،در فاصله بین دو ابیاری اجازه دهید سطح خاک گلدان خشک شود و سپس ابیاری کنید.
– برگها در تمام اندام گیاه میریزند : تغییرات شدید درجه حرارت باعث این عارضه است،درجه حرارت را ثابت نگه دارید.
– برگ های پائین بوته ریزش میکنند: هوا سرد و خشک است،گلدان را به محل گرمرتر منتقل و با آبفشان غبارپاشی کنید.
– لکه های قهوه ای روی برگها ظاهر میشوند : غبارپاشی در افتاب انجام شده است،این عمل را در سایه انجام دهید.
– برگهای جوان خیلی ریز و کم رشد هستند : به تغذیه مصنوعی احتیاج دارند،طبق دستور عمل کنید.
– برگها منقبض شده اند : گیاه تشنه و هوا گرم است،گیاه را فورا ابیاری کنید و غبارپاشی کنید.
– زخم های پنبه ای شکل و سفید رنگ روی برگها و در قاعده انها به چشم میخورد : با پارچه اغشته به سم حشره کش افت را از بین ببرید و یا هر ۱۴ رو یکبار طبق دستور با سم سمپاشی کنید.
-برگها رنگ خود را از دست داده و روی انها لکه هایی مشاهده میشود : حشره افت عامل ان است،با سم حشره کش نفوذی موجود در بازار طبق دستور هر دو هفته یکبار سمپاشی کنید تا علائم بر طرف شوند.
تنوع در رنگ برگها و وجود لکه های زرد و قرمز و قهوه ای در متن سبز و براق بودن انها معرف سلامتی گیاه است،در هنگام خرید به این مشخصات دقت کنید.
نکته : از نظر نگهداری کروتون پامرغی بعد پا کلاغی سپس پرتغالی بعد کروتون معمولی میباشد ولی رنگ و لعاب کروتون معمولی بیشتر است در عوض نگهداری آن سخت تر میباشد و ریزش برگهای پایین آن جبران نمیشود در صورتی که دو گونه اولی ازین نظر هم نسبت به کروتون های معمولی برتری دارند!
توصیه اخر گل زیبا به شما
اگر در گل و گیاع مهارت و علاقه دارید این گیاه را بخرید چون اگر بهش نرسید پولتون رو سطل اشغال انداختید .
در ضمن گلی بخرید که حداقل دو ماه در محیط شهر شما زندگی کرده باشد ، مثلا مستقیم از شمال بیارید تو خونه خراب میشه .
و در نهایت روزای اولی که اوردید خونه محبت بفرمایید روی گیاه نایلون بکشید تا رطوبتش تامین بشه .