محدودهای از باغچه را علامتگذاری کرده و چاله کمعمقی در آن حفر کنید. سنگهای درشت، شاخهها و برگهای آفتزده را از اطراف چاله دور کنید. محتویات سطلی را که با خود همراه آوردهاید، درون فضایی بریزید که آماده کردهاید.
اکنون روی آن را با لایه نازکی از خاک بپوشانید. شما به یک ماه زمان نیاز دارید تا بتوانید از کود خانگیای که آماده کردهاید، استفاده کنید. یادتان باشد مدتی طول میکشد تا قطعات میوه و سبزی تجزیه و تبدیل به کود شود؛ البته توصیه میکنم هر پنج یا شش روز یکبار خاک روی چاله را کنار زده و با بیلچه کوچکی محتویات داخل آن را هم بزنید. بعد از 30 روز میتوانید گلهای باغچه یا گلدانهایتان را با این کود خانگی تغذیه کنید. (عکس یک)
تهیه این کود در خانه برای گیاه اپارتمانی
عجله نکنید. اگر از آن دسته افرادی هستید که باغچه در دسترس ندارید اما علاقه دارید خودتان برای گیاهان آپارتمانیتان کود تهیه کنید، برای شما هم پیشنهاد خوبی داریم تا بتوانید طلای باغبانی را آماده کنید. فقط یک نکته را باید بدانید؛ اینکه در باغبانی به مواردی مانند برگ، نی و چوب خشک، مواد قهوهای و به مواد طبیعی با رنگ سبز و تازه از جمله علف تازه و برخی پسماندهای آشپزخانهها مواد سبز گفته میشود.
مهم این است که مخلوط کردن مواد مختلف از این دست میتواند کودهای کمپوستی با درصدهای متفاوتی از مواد مغذی تولید کند. حال که این دانش را کسب کردید، سطل فلزی درداری تهیه کنید و آن را در محلی دنج مانند بالکن خانهتان بگذارید. در روزهای مختلف زبالههای خانگی یا همان مواد سبز را درون آن بریزید و روی آنها را با حدود 15سانتیمتر مواد قهوهای مانند برگهای خشک بپوشانید. یادتان باشد هرچه قطعات پسماند شما کوچکتر باشد، فاصله زمانی تولید کود کوتاهتر خواهد بود.
در اینجا یک راز را هم میخواهم در گوشی با شما در میان بگذارم؛ اینکه استفاده از برگهای سوزنی کاج در اسیدی کردن خاک به شما کمک زیادی میکند. پس اگر خاکی که در باغچه یا گلدانها به کار بردهاید، قلیایی است، با این ترفند قادر خواهید بود جنس خاک را ارتقا دهید.
دیگر اینکه ساکنان مناطق سردسیر باید سطل بازیافت خود را در معرض تابش نور خورشید قرار دهند تا موادشان زودتر تجزیه شود. اهالی مناطق گرمسیر و خشک هم نباید از کارکرد سایه غافل شوند؛ زیرا سرعت تبخیر آب موجود در مواد کاهش مییابد. اما یک هشدار جدی اینکه گوشت و مواد گوشتی، مواد لبنی و چرب مثل سس سالاد و کره بادامزمینی برای تولید کود دردسرآفرین است.
ضایعات گوشت در کمپوست باعث ایجاد بوی بد و جذب حشرات موذی میشود. پوست تخممرغ هم ماده اولیه خوبی برای کود کمپوست است اما به کندی تجزیه خواهد شد و اگر کمی عجول هستید، بهتر است بیخیال این ماده اولیه تهیه کود خانگی شوید.
کمی تخصصیتر عمل کنید
یادتان باشد اگر عزمتان را جزم کردهاید تا خود غذای گیاهانتان را آماده کنید، بهتر است این کار را در فصل بهار و اوایل تابستان انجام دهید. یک راه تخصصیتر اینکه با تیرکهای چوبی محدوده مشخصی را در باغچه تعیین کرده و سپس دست به بیل شوید و با پشت آن به خوبی خاک را بکوبید تا سفت شود.
حالا با توری مرغی دور این محدوده را بپوشانید. اینگونه هوا هم به خوبی در لابهلای مواد شما جریان پیدا خواهد کرد. تکههای برگ و چوب درختان را در کف این به اصطلاح سطل بچینید. با چند قطره آب مواد خشکی را که به این سطل توریدار اضافه میکنید، مرطوب نگه دارید. هر روز پسماندهای خانگی را با توجه به مواردی که پیشتر گفتیم به آن اضافه کنید تا بهتدریج محتویات موجود شروع به تجزیه شدن کنند.
حدود دو تا سه هفته بعد آنها را با کمک چنگال باغبانی به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید. گرمای هوا و این زیر و رو کردنها کمک خواهد کرد کود شما زودتر آماده شود. این را هم بگویم که در این روش شما به سه تا پنجماه زمان نیاز دارید. اگر به نظرتان زمان طولانی است، ترفند استفاده از مواد نیتروژنی بیشتر به عبارتی علفهای کنده شده، برگ و شاخههای هرس شده حتی ضایعات چای را به کار بگیرید؛ البته مخلوط و مرطوب کردن این مواد به صورت مستمر را نیز فراموش نکنید.